AMPOSTA – 2013

Comença el bateig!!!

   Fa molts anys que llueixo amb orgull la camisa dels Castellers de la Sagrada Família, però malgrat ser un dels membres actius més antic de la colla, no vaig formar part del seu naixement. Potser és per això que em feia una especial il·lusió el bateig de Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, no només he participat en el seu bateig, vaig ser-hi en el seu Big Bang, tot just quan al Boi se li va acudir una idea.

   Vaig tenir la meva primera presa de contacte amb l’embrió de la futura colla la passada setmana santa. Els ampostins de la colla ja feia temps que havien començat a fer el somni realitat. Encara eren pocs però estaven molt engrescats per portar el fet casteller més enllà de la zona tradicional, sincerament vaig pensar que ho tirarien endavant i no em vaig equivocar. El meu interès en la nova colla va anar creixent, em feia patxoca veure a l’Albert, la Meri, el Picot i tota la resta d’ebrencs tant feliços amb el titànic esforç de parir una nova colla castellera.

   A l’abril vaig tornar a veure el futur nucli dur de la nova colla participant amb les futures colles padrines en la diada d’El Vendrell. No els vaig tornar a veure fins l’estiu, ja se’ls hi veia una tècnica prou ferma per afrontar el repte del bateig, tant és així que estaven més preocupats pel “verkami” que pel bateig pròpiament dit. No cal dir que van aconseguir àmpliament els seus objectius financers, i gràcies a una excel·lent planificació d’assajos i actuacions, i aquí deixeu-me dir que es fa ben palès l’origen safenc de la colla ebrenca, van aconseguir també un increïble bateig.

Pre-bateig!!!

   El destí en forma de calendari va voler que el bateig de xiqüelos coincidís en el mateix cap de setmana amb el Concurs7 de Torredembarra, una responsabilitat doble i de nivell extra, no podíem fallar ni a un lloc ni a l’altre. De com va anar el diumenge us parlara el meu company, jo per obrir boca us diré que per mi va ser en el seu conjunt, més enllà de les construccions assolides,  una de les millors actuacions que hem fet mai.

   Quan l’estiu passat l’Agustí orgullosament em va mostrar la plaça a on pensaven batejar-se, poc em podia imaginar que en el dia assenyalat estaria tan plena com va estar. L’ambient posava la pell de gallina, i això que deien que l’Ebre no és zona tradicional de castells. Desgraciadament vam arribar molt justos de temps i no vaig estar gaire al cas dels actes previs a la diada castellera, però es notava que la plaça, plena de gom a gom, estava gaudint d’una moment únic, irrepetible, el naixement dels blaus de l’Ebre. No cal dir que la nova colla es veia nerviosa, anaven atrafegats ocupant-se dels últims detalls abans de començar a alçar castells, però tots reflectien als seus somriures que afrontaven la diada amb el màxim convenciment, només espero que la meva colla afronti amb la mateixa confiança i el mateix convenciment els reptes del nostre aniversari.

Comença la diada!!!

   El primer que em va cridar l’atenció d’aquesta nova plaça castellera va ser el reverencial silenci que es feia arreu quan començava el toc. Es notava el respecte dels espectadors per la nostra feina, ja voldríem moltes colles tenir un públic tan respectuós i alhora tan entusiasta. Com no podia ser d’una altra manera la màxima expectació va ser pels castells de la colla batejada, la tensió era màxima, si volien descarregar tres castells haurien d’estrenar un, el 4d6a.

   La bona feina feta per la nova tècnica havia arrelat entre les camises blaves, evidentment tenen un llarg camí que recórrer i molt per aprendre, però no tinc cap dubte que la història de Xiqüelos i Xiqüeles del Delta serà una història d’èxit. Van començar l’actuació amb el 3d6 i tot seguit van aixecar el límit de la colla amb un treballat, i en moments èpic, 4d6a. L’últim castell que van aixecar va ser un solvent 4d6 que gairebé acaba amb la bufera dels grallers de llarg que van fer el toc d’aleta.

Els primers castells oficials de Xiqüelos i Xiqüeles del Delta!!!

   Pel que fa als padrins he de dir que ambdues colles ens vam prendre la tasca molt seriosament. Els Nens del Vendrell van descarregar els castells bàsics de 7 més el 4d7a, pel que fa a nosaltres vam descarregar el mateixos castells canviant el 4d6a pel nostre estimat 3d7ps. Evidentment les dues colles volíem fer un bon paper, però aquell vespre el principal deure de les colles padrines va ser donar mans i alè a la colla batejada, i ho vam fer amb escreix. Amb les mans que hi havia a cada castell dels ebrencs es podria haver aixecat fins i tot castells de gamma extra, bé potser no tant, però Déu n’hi i do.

Els castells dels padrins!!!

   El final del bateig va ser apoteòsic, després dels pilars de comiat, en el nostre cas un p5ps, els ebrencs van aixecar un pilar de 3 per cada poble amb representació a la colla. Va ser impressionant veure el munt de pilars simultanis tots ells coronats amb una bandera del poble al que representaven. Després el flamant nou cap de colla, com no podia ser d’una altra manera, va fer el seu primer discurs oficial i tot seguit va arribar el bateig, el de veritat, l’humit, el que totes les camises de la colla es mereixien, ara si que ja eren una colla castellera amb tots els honors. I aquí no va acabar la festa: parlaments dels presidents i intercanvis de regals, cants encoratjadors i com no, la tradicional polca. El bateig s’havia acabat, però encara quedava el sopar i la festa final.

Final del bateig!!!

   Els amfitrions i gran part de les colles padrines ens vam anar a sopar al local d’assaig dels blaus. Tots plegats vam passar bons moments comentant lo que acabàvem de viure mentre omplíem la panxa i remullàvem la gola. Mentre esperàvem els concerts vam passar una estona molt divertida, jo no vaig aguantar gaire, l’endemà ens esperava un dia apassionant i ple de reptes malgrat no portar els castells límit de la colla. Quan em vaig llevar i em vaig dirigir cap al punt de recollida cap a Torredembarra el panorama de la colla era desolador, la factura d’una nit de gresca era evident, una pregunta em mortificava, seriem capaços d’afrontar amb garanties la diada que teníem per endavant? Aquesta història que us l’expliqui l’altre.

Feina feta!!!

Moltes gràcies a tots els reporters gràfics!!!

Resultats:

Nens del Vendrell

Nens del Vendrell

pd4, pd4, 3d7, 4d7a, 4d7, pd5
Xiqüelos i Xiqüeles del Delta

Xiqüelos i Xiqüeles del Delta

pd4, pd4, 3d6, 4d6a, 4d6, pd4
Castellers de la Sagrada Família

Castellers de la Sagrada Família

pd4, pd4, 3d7, 3d7s, 4d7, pd5s

VISCA LA COLLA CASTELLERA DE LA SAGRADA FAMÍLIA!!!

I

VISCA LA COLLA CASTELLERA DE XIQÜELOS I XIQÜELES DEL DELTA!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s